Blåbærmuffins med kokos
Muffins uden æg og smør, men med masser af kokos og bær. Disse muffins er ikke vildt søde.
225 g blåbær
1 banan
185 g hvedemel
185 g mandler
5 tsk. bagepulver
75 g sukker
5 dadler (helst medjool-slagsen)
1/2 tsk vaniljepulver
1 dåse kokosmælk
75 g ristede kokosflager
Til ca. 20 muffins.
1. Kør mandlerne til groft mel på en blender/foodprocessor.
2. Tilsæt bagepulver, hvedemel, banan, kokosmælk, vanilje, sukker og dadler. Det letteste er at køre dejen videre på foodprocessoren – eller med en håndmixer.
3. Smid en håndfuld blåbær ned i dejen og kør dem med.
4. Vend resten af blåbærene i dejen med håndkraft. Tilsæt også kokosflagerne. Er flagerne grove, kan du knuse dem, inden du smider dem i dejen.
5. Fordel i muffins-forme og bag i ovnen på 200 grader i ca. 25 minutter.
OBS: De er lidt bløde, når de kommer ud af ovnen, så vent lidt med at prøve dem.
Har endnu ikke afprøvet det, men tænker, at de kun kan blive endnu bedre, hvis man serverer dem med en “glasur” af smeltet hvid chokolade.