Lækker lyn-laks
– Hurtig og sund aftensmad, når du står i Føtex kl. 17 og ser fortvivlet ned i køledisken. Vi takker Mr. Umahro for inspiration.
To lakse-stykker
Et æble eller to
En halv melon (honningmelon eller en anden med lyst kød)
To håndfulde vindruer
En håndfuld oliven – helst uden sten
En håndfuld friske basilikumblade
Salt og peber
1. Tænd ovnen på 175 grader.
2. Fjern evt. skin på laksen og skær i mundrette tern.
3. Halver oliven og vindruer.
4. Fjern kernehuset i æblet og skær i både.
5. Fjern melonens kerne med en ske og skær den i tern på størrelse med laksen.
6. Smid alle ingredienserne op på en bageplade med bagepapir og vend rundt.
7. Sæt i en 175 grader varm ovn i ca. 10 minutter – maden er klar, når der kommer mælkelignende hvid saft på laksen.
Sørg for at få lidt af alle ingredienserne i hver mundfuld, så får du fuld valuta for pengene og masser af god karma.
// er du ikke vild med oliven, kan du bruge kapers i stedet
// frisk basilikum kan skiftes ud med frisk rosmarin