Kom flyvende fra start-grød

– denne morgenmad kan tricks. Du får både stabilt blodsukker og protein fra quinoa. En herlig måde at starte dagen på.

3 dl. quinoa
2 dl. fromage frais, græsk yoghurt, skyr, eller hvad du har i køleskabet
1 æble
1/2 tsk. kanel
1/4 tsk. vaniljepulver

en håndfuld mandler, du sætter i blød i vand natten over
frugt i tern eller bær (optøede blåbær fra fryseren går fint)

1. Sæt quinoa i blød natten over. Det er ikke nødvendigt, men vækker åbentbart quinoaen til live.

2. Skyl quinoaen og kog den i ca. 10 minutter.

3. Lad den køle. (Du kan evt. koge en stor portion og have nogle dage i køleskabet).

4. Bland 4 dl. kogt quinoa med fromage frais, revet æble, kanel og vanilje.

5. Serveres med frugt eller bær + mandler.

Grøden kan også laves med kogte hele bygkerner eller hele hvedekerner. Tricket med at sætte kernerne i blød natten over kan også bruges i den sammenhæng.

Opskriften er i øvrigt inspireret af Umahros køkkenrevolution.

Skriv et svar