Hummus med søde kartofler
– al hummus til folket. Et af vores første bekendtskaber med de søde og artige kartofler.
Der er hummus her til en uge, hvis du spiser det hver dag!
3 1/2 dl kogte kikærter
skal + saft fra en øko-citron
500 g søde kartofler
1 tsk. stødt spidskommen
1 lille drys cayennepeber
2-3 drys havsalt
3 spsk. olivenolie
2 fed hvidløg
skal + saft fra en øko-citron
500 g søde kartofler
1 tsk. stødt spidskommen
1 lille drys cayennepeber
2-3 drys havsalt
3 spsk. olivenolie
2 fed hvidløg
(Kan også laves med større eller mindre mængder af søde kartofler og kikærter.)
1. Smæk de søde kartofler (med skræl) på en bageplade med bagepapir og sæt dem i en 220 grader varm ovn.
2. Bag til skrællen bliver sprød – det tager cirka 45 min.
3. Lad dem køle og pil skrællen af.
4. Smid de søde kartofler i en foodprocesser/blender sammen med resten af ingredienserne og giv den gas.