Jordskokke-æblemos med laks

– en herlig mos, der går godt til de fleste slags fisk. Både torsk og laks kan bruges.

en god portion jordskokker
3 æbler
citronsaft
et kvart spidskål
evt. lidt sukker
salt og peber
1 pk. kyllingebacon

2 laksefiletter uden skind

1. Skræl jordskokker og fjern æblernes kernehuse. Skær begge dele grove stykker.

2. Læg jordskokker og æbler i en gryde med lidt et par dl. vand og lidt citronsaft. Damp i ca. 15-20 minutter. Læg derefter laksefiletterne oven jordskokkerne og æblerne. Damp det hele til laksen er mør. Det tager højest 10 minutter.

3. Skær bacon i mindre stykker og kål i strimler. Steg først bacon på en pande og sauter derefter kålen i fedtet fra baconen. Det skal lige være mørt, men gerne have bid.

3. Tag laksen op af gryden og tjek om resten er mørt nok til at mose med et piskeris.

4. Smag kompotten til med salt, peber og sukker. Vend kål og bacon i. Server med laksen.
Mange slags fisk kan bruges til kompotten. Den gør sig også godt i selskab med f.eks. torsk.
Den kan endda også bruges med kød-retter.

Og du kan selvfølgelig skifte kyllingebacon ud med almindeligt bacon.

Inspirationen til retten kommer i øvrigt herfra.

 

 

Skriv et svar