– vi elsker mandler! Og efter mange lange eksperimenter, er vi kommet frem til, at denne version ikke bare er den letteste at lave, men også giver den bedste smag.
[quote]120 g mandler
3 g salt – en blanding af groft og fint er ideelt, men ikke nødvendigt
3 g olie[/quote]
1. Smid mandler, salt og olie i en pose eller bøtte med låg og ryst. Shake shake – og hæld ud på en bageplade med bagepapir.
2. Vent til ovnen er præcis 150 grader hot, og lad nødderne få præcis 14 minutter. Ikke mere og ikke mindre – og sørg for temperaturen er 150 grader.
3. Køl af og server!
SOJA-variant:
Du kan også lave en variation med soja. Undlad salt og olie, men hæld i stedet en lille sjat soja i pose/bøtte og shake! Sørg for, der ikke er mere soja end det, der hænger på mandlerne. Ellers bliver det branket og bittert.
SPICY-variant:
Du kan også give saltmandlerne et drys krydderier for at spice dem op – prøv med et lille drys paprika eller cayennepeber eller spidskommen.