Chokoladekage

Helt uden æg, hvedemel, mælk og raffineret sukker – til gengæld med masser af andre gode sager.

Chokoladekage uden æg

Ingredienser

175 g mandler
100 g rugmel
50 g kakao
½ tsk natron
½ tsk salt
100 g kokosolie
1 spsk HUSK (eller 1½ spsk. knuste hørfrø)
½-1 dl mandelmælk eller lignende
evt. 2 spsk whisky/rom til at give smagen en kant
400 g dadler uden sten (helst de bløde medjool-dadler)
1 tsk vaniljepulver (eller kornene af en stang vanilje)
200 g (130 g. + 70 g.) mørk chokolade
En håndfuld valnødder
1 banan

Allright… kagen kører du super nemt på en foodprocessor, men med lidt justering kan den sikkert også lade sig gøre uden.

Vi gør sådan:

1. Smelt kokosolie og de 130 g chokolade i en gryde over helt sagte varme, så det ikke brænder på.

2. Kør mandlerne til fint mel i foodprocessoren.

3. Tilføj alle de tørre ingredienser til mandelmelet, sammen med dadlerne, den smeltede olie og choko -masse, banan, og den eventuelle alkohol.

4. Kør løs, til massen er godt blandet og sammenhængende.

Nu kan du tilføje mandelmælk for at gøre dejen lidt lettere at arbejde med, og hvis maskineriet er udfordret. Men tilsæt ikke for meget væske – dejen skal gerne være ret tyk og klæg, når den kommer i formen.

5. Put de sidste 70 g chokolade og valnødderne ned til kage-massen i maskinen og kør ganske kort, så de hakkes let, men stadig er i stumper og stykker. Det giver struktur og positive overraskelser i kagen, når den er bagt færdig.

6. Put i en springform, der ca. er 22 cm i diameter, hvis du vil have ca. 3 cm høje kagestykker.

Bages i 40-45 min ved 180 grader

Lad kagen køle og kast dig så over den.

På førstedagen vil banan-smagen ofte være mere tydeligt end dagen efter. Så gem hvis du kan, hvis du vil have en mere ren choko-kakao-smag.

Enjoy!

PS: Hvis du vil lege med smagen, er et hint af kaffe en god vej at gå – det kunne være du havde noget chokolade med kaffesmag liggende: brug endelig det! Eller put ganske simpelt en spsk fintmalet kaffe i dejen!

Skriv et svar